Комбиниран котел на пелети и твърдо гориво LAFAT COMBO 35kW

Original price was: 7500.00лв..Current price is: 6300.00лв..

Характеристиката на котелите „COMBO“ е, че котелът има две камери – за твърдо гориво и за пелети. Тоест по същество това са два котела в едно, управлявани от една автоматика. Когато твърдото гориво в горивната камера изгори или топлината от изгарянето му вече не е достатъчна, втората горивна камера се стартира, работейки на пелети. Веднага след като процесът на изгаряне на твърдо гориво бъде възстановен, подаването на пелети автоматично се спира.

  • Мощност: 35кВ
  • Отопляема площ: 350 м2
  • Тегло: 490кг.
Купи сtbi bank logo
на вноски започващи от 196.89 лв.
купи на изплащане
12 x 592.68 лв.

Описание

Колите от серията „COMBO“ имат вградена циркулационна помпа, турбина за генериране на тяга, набор от необходими сензори, процесор с блок за управление, антикондензна защитна верига, група за безопасност, бункер за пелети, запалителен механизъм, тоест всичко необходимо за свързването му към отоплителната система. Котлите са оборудвани и с подвижни турбулатори, които се задвижват от специална дръжка. За да почистите димните тръби, просто трябва да го натиснете. Времето за работа на такива котли е от едно зареждане с гориво e до 2 дни. Всички продукти са произведени в Европа с използване на унгарска котелна стомана P265GH.

Самата интелигентна електронна система ще избере необходимия режим на работа на пелетния котел, като вземе предвид параметрите на комина, качеството на пелетите, параметрите на отоплителната система и зададения температурен режим. Запалването на „пелетната“ част на котела, както и изключването му, се извършват автоматично.

Всички котли на пелети от серията „Combo“ са котли за пелети от ново поколение със свободно падащи пелети. Този тип пелетно оборудване е най-икономичният и енергийно ефективен сред съществуващите, не изисква скъпи пускови работи и не изисква честа поддръжка и зареждане с гориво.

КПД0.93 %
Диаметър на димоотвода80 mm/160 mm
Мощност35 kW
Тип на котелаКомбиниран
Вид използвано горивоПелети
Дърва
Въглища
Отопляема площ350 м2
Материал на теплообменникастомана
Максимално време на  работа с едно зареждане7 дни
Минимално време на  работа с едно зареждане3 дни
Тип на котелаАвтоматично подаване на гориво
Обем на водата в котела122 л
Максимално налягане в системата2,5  кPa
Размери (ВхШхГ)1300/1300/740 mm
Тегло490 kg
Тип на горивната камераЗакрита
Електрическа връзкаЕнергозависим
Страна производителБосна и Херцоговина
Гаранция24 месеца
tbi bank loading
моля изчакайте