fbpx

Пропилен Гликол – 5л

Original price was: 39.60лв..Current price is: 35.00лв..

Пропилен гликол за отоплителни и слънчеви инсталации- туба от 5 литра, който е нетоксичен за човешкото здраве. Можете да разреждате с дейонизирана или омекотена вода.
Основно вещество: 99%
Вода: 0,1%
Точка на замръзване: -68С
Точка на кипене: 214°C
Без мирис
Без вкус

Купи сtbi bank logo
на вноски започващи от 9.00 лв.
Категория:

Описание

Охлаждаща течност с пропилен гликол е воден разтвор който остава течен в диапазон -400 до 1000С. освен пропилена готовия разтвор с дестилирана вода включва багрила, както и до 5% антикорозионни стабилизиращи и омекотяващи добавки.

Пропилен гликолът е един от най-разпространените топлоносители за охладителни и отоплителни системи. Широко се използва при производството на бира и млечни продукти. Той предпазва отоплително охладителните системи от повреди поради способността си да не променя обема си при ниски температури. Така при силни студове, когато го използвате няма нужда да източвате системата.

Предимствата на охлаждащата течност на основата на пропилен гликол са:

Безопасност и екологичност поради факта, че течността не съдържа токсични вещества. Няма отрицателен ефект при контакт с кожата или лигавиците на очите. Парите му са достатъчно безвредни.

Липса на корозионна активност. Това позволява използването на тази течност при отоплителни системи изградени от различни материали.

Много добри термофизични характеристики. Използване на воден разтвор на пропилен гликол осигурява бързо и ефективно загряване.

Липса на варовик. При нагряване до по-високи температури този разтвор не образува твърди отлагания. В същото време пропилена има бактерицидни и почистващи свойства.

Има добри смазващи свойства, което е добре за помпите в отоплителната система.

Обхват на приложение:

Топлоносителите произведени на негова основа се използват широко не само за отоплителни системи, но и като флуид за вентилационно и климатично оборудване. Безопасността на течността позволява да се използва за жилищни и обществени сгради. Може да се използва в системи изработени от различни материали, включително каучук, алуминий, стомана, мед или чугун. Изключение са системи с поцинковано покритие. Приложението на пропилен гликол в индустрията е доста обширно:

Фармацевтични продукти

Производство на тютюн

Хранителна продукция

Автомобилна и авиационна индустрия

Нефтена и газова промишленост(всякакви отоплителни системи

Химическа промишленост

Животновъдство и селско стопанство

Практически препоръки:

Охлаждаща течност с пропилен гликол трябва да се заменя в системата поне след 5 /пет/ години експлоатация.

Таблица за разреждане:

пропилен гликол / вода

в %

Работен диапазон

градус С

10/90

-4 / +100

20/80

-7 / +102

30/70

-12 / +102

40/60

-21 / +104

50/50

-34 / +104

60/40

-51 / +107

70/30

-51 / +110

tbi bank loading
моля изчакайте